Omron julkaisi uudet TM-sarjan yhteistyörobotit alkuvuodesta. Roboteista on neljää eri kokovaihtoehtoa, joista suurimmat ovat 12 ja 14 kilon hyötykuormille.

Integroitu konenäkökamera erottaa TM-robotit kilpailijoistaan. Kameran avulla robotti pystyy esimerkiksi poimimaan kappaleita ja lukemaan viivakoodeja. TM-robotin suunnittelussa on huomioitu myös mahdollisuus asentaa se mobiilirobotin päälle, jolloin robotti voi siirtyä itsenäisesti työpisteeltä toiselle ja paikoittaa itsensä kameran avulla.

Katso allaolevalta videolta, kun unboxaamme Omronin TM-yhteistyörobotin ja teemme sillä pienen testisovelluksen.

Rakensimme siirrettävän esittelyrobotin, jolla on helppo demota erilaisia sovelluksia asiakkaillemme. Robotiksi valitsimme Universal Robots UR5e -yhteistyörobotin ja liitimme siihen ifm:n O3D-sarjan 3D-kameran sekä Gimatic-sähkötarttujan.

Tämän videon demosovelluksessa 3D-kamera tunnistaa kappaleen ja lähettää sen sijaintitiedot robotille. Robotti poimii kappaleen hyödyntämällä voima-anturointia, jolla se tuntee kosketuksen kappaleeseen. Näin se saa kappaleesta hyvän otteen eikä törmäystä tapahdu. Poiminnan jälkeen kappale pudotetaan uuteen paikkaan ja aloitetaan sama alusta.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä teidän automaatiotarpeenne! Yhteystietomme löydät nettisivuiltamme osoitteesta https://www.savonautomaatio.fi/yhteystiedot/

Monesti ajatellaan teollisuusrobottien vievän työpaikkoja. Todellisuudessa asia on päinvastoin, sillä robotisaatio tekee myös Suomesta entistä kilpailukykyisemmän ja tuotannosta kannattavampaa. Kannattava tuotanto taas avaa mahdollisuuden palkata lisää työntekijöitä – ja ennen kaikkea takaa olemassaolevatkin työpaikat.

Globaalissa taloudessa yritykset taistelevat olemassaolostaan, kilpailukyky on todistettava joka päivä. Robotit parantavat tuottavuutta ja kilpailukykyä.
ABB

Suomi on jäänyt viime vuosikymmenellä robotisaation kehityksessä muiden jalkoihin uusien teollisuusrobottien hankintatilastoiden mukaan. Viime vuosien valopilkkuna on ollut Valmet Automotiven robottihankinnat ja juurikin robotisaatio on antanut heille avaimet menestykseen. Valmet Automotivella on tälläkin hetkellä käynnissä rekrytointikampanja, jonka tarkoituksena on palkata vuoden aikana 1000 uutta työntekijää.

Teollisuuden kilpailu on kovaa ja paikalliset yritykset joutuvat koko ajan kilpailemaan entistä enemmän myös ulkomaisten toimijoiden kanssa. Haluatko yrityksesi pysyvän jatkossakin kilpailukykyisenä, myös globaalisti? Ota meihin yhteyttä, sillä Savon Automaatio tarjoaa ratkaisut teollisen automaation tarpeisiin – oli kyse sitten roboteista, vanhojen ohjausjärjestelmien päivittämisestä tai jostakin muusta automaatioratkaisusta. Suunnitellaan yhdessä juuri tarpeitanne vastaavat ratkaisut!

Kannattaa ehdottomasti lukea myös ABB:n aihetta käsittelevä juttu:
http://www.abb-conversations.com/fi/2016/11/robotit-tuovat-tyota/

 

Universal Robots UR5Savon Automaatio Oy ja Posicraft Oy järjestivät 13.9.2016 Universal Robots -yhteistyörobottien sekä MiR100-mobiilirobotin esittelytilaisuuden Navitaksessa Varkaudessa yhteistyössä TechnoGrowth ja TeknoStePS2018 -hankkeiden kanssa. Tilaisuuteen oli kutsuttu Varkauden ja sen lähialueiden yritysten edustajia tutustumaan uusiin mahdollisuuksiin tehostaa yritystensä toimintaa uusilla robottiratkaisuilla. Esillä oli mobiilin MiR100-logistiikkarobotin lisäksi Universal Robotsin pieni UR3 ja keskikokoinen UR5 -yhteistyörobotti.

Vieraita saapuikin mukavasti ja saimme tavata niin uusia kuin vanhojakin tuttavuuksia. Kiitämme kaikkia kiinnostuneita ja toivomme tapaavamme vielä uudelleenkin – ehkäpä robotin käyttöönoton merkeissä.

Warkauden Lehti kirjoitti tilaisuudesta hyvän jutun, kannattaa käydä lukemassa: http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/koneksi-tulee-tykaveriksi/

Videolla esitellyt UR3 ja UR5 -yhteistyörobotit:

Videolla esitelty MiR100-mobiilirobotti:

Kuten arvata saattaa, käytävällä itsekseen ajellut MiR100 herätti mielenkiintoa myös monen ohikulkijan kohdalla.